Gewoon Gaaf

Preventie voor een gaaf gebit

Gewoon Gaaf is onze unieke preventiemethode, ontwikkeld voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders of verzorgers. Ons doel is een gezond en stralend gebit voor uw kind, nu en in de toekomst. Onze Gewoon Gaaf professionals, opgeleid door het Ivoren Kruis, voeren een uitgebreide risico-inschatting uit. We kijken naar mondhygiëne, tandgroei, wisselen van tanden en eventuele gaatjes. De resultaten bepalen de timing en aard van de volgende afspraak, waardoor elke behandeling op maat wordt gemaakt. Met Gewoon Gaaf zijn periodieke controles verleden tijd; we richten ons op de unieke behoeften van ieder kind. De behandeling leidt tot 70% minder gaatjes. Laat ons uw kind begeleiden naar een gaaf gebit!

Voor wie is Gewoon Gaaf? 

Gewoon Gaaf is bestemd voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Elk kind krijgt een individueel behandelplan. Wij als Gewoon Gaaf-experts geven u als ouder(s) of verzorger(s) graag informatie en tips over mondgezondheid en tandenpoetsen bij uw peuter of kleuter. In de wisselfase wijzen wij uw kind op de nieuw doorgebroken tanden en kiezen. Ook reiken we de ouder(s) of verzorger(s) tips en tools aan voor thuis. Zo streven wij samen met u en uw kind naar een gezonde mond!

De kosten voor de Gewoon Gaaf-methode worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor ieder kind een gaaf gebit!

Help, mijn kind heeft een gaatje!

Met onze preventiemethode willen we zoveel mogelijk gaatjes voorkomen bij uw kind. Het is mogelijk dat uw kind toch nog een gaatje krijgt. Gaatjes in het melkgebit vullen we echter niet meer standaard. Met een goede instructie kan het proces van een gaatje stoppen. Wij helpen u en uw kind het gaatje goed schoon te houden en willen daarmee voorkomen dat het gaatje groter wordt.

Meer weten? 

Heeft u interesse in Gewoon Gaaf en wilt u meer weten? Kijk op www.ivorenkruis.nl of neem contact op met uw tandarts of mondhygiënist.