Kroon- en brugwerk

Kronen en bruggen

Een beschadigde tand is vaak meer dan een cosmetisch probleem; het kan uw dagelijks leven beïnvloeden. Bij Mondzorg Sliedrecht adviseren wij u in het plaatsen van kronen en bruggen om uw glimlach te herstellen en uw zelfvertrouwen een boost te geven.

Wat is het verschil tussen een kroon en een brug? Eenvoudig gezegd, een kroon bedekt een beschadigde tand of kies en een brug vult ook de ruimte waar een tand of kies ontbreekt. Beide behandelingen herstellen niet alleen de vorm en functie van uw tanden, maar verbeteren ook uw algehele mondgezondheid.

Verschillende soorten kronen en bruggen uitgelegd 

Kies voor een stralende glimlach. Bij Mondzorg Sliedrecht kijken we naar oplossingen voor beschadigde of ontbrekende tanden. We kunnen u bijvoorbeeld adviseren over kronen en bruggen. In heldere taal leggen wij u de opties uit:

  1. Kroon: Is uw tand of kies beschadigd? Dit hoesje past precies over de beschadigde tand en brengt de originele vorm en functie terug.
  2. Brug: Mist u een tand of kies? Kies voor een brug. Deze constructie vult de lege plek op en bovendien verbetert het uw kauwvermogen.

Hebt u zorgen over een zwakke tand of kies? Bij Mondzorg Sliedrecht bieden we betrouwbare en ideale oplossingen. Met een eventuele speciale opbouw zorgen we voor extra stevigheid, zodat uw nieuwe kroon of brug perfect past en lang meegaat.

Welke brug past bij u? Maak een afspraak en ontdek het samen met uw tandarts. We helpen u graag verder.

Hoe verloopt de behandeling?

Het plaatsen van een kroon of brug is een zorgvuldig proces, maar geen zorgen, we begeleiden u stap voor stap. Zo werkt het:

  1. Foto: De tandarts maakt altijd een foto voordat hij start met de behandeling voor een kroon of brug.
  2. Voorbereiding: Eerst slijpt de tandarts een deel van de aangetaste tand of kies af.
  3. Afdruk maken: Een afdruk van uw gebit dient als basis voor uw nieuwe kroon of brug.
  4. Beetregistratie: We documenteren hoe uw kaken op elkaar passen om de perfecte pasvorm te garanderen.
  5. Kleurkeuze: Samen met de tandarts of de tandtechnieker kiest u een kleur die naadloos aansluit bij uw eigen tanden.
  6. Wachttijd: Uw kroon of brug wordt met precisie vervaardigd, wat twee weken in beslag neemt. Ondertussen krijgt u een tijdelijke kroon.
  7. Plaatsing: Zodra alles klaar is, plaatst de tandarts de kroon of brug.

Nazorg: voor een langdurig mooi resultaat 

Een fraaie kroon of brug is prachtig, maar vergt wel aandacht. Goed onderhoud is essentieel om problemen zoals tandplak, gaatjes, tandvleesontsteking en verlies van een kroon of brug te voorkomen.

En nu, uw dagelijkse routine bij het tandenpoetsen:

Gebruik een elektrische of zachte tandenborstel en besteedt extra aandacht aan de randen van uw kroon of brug. Tandenstokers en ragers helpen om deze plekken grondig te reinigen.

Zo geniet u jarenlang van een gezond en stralend gebit. Klaar voor uw nieuwe lach? Maak een afspraak!